Tränarutbildning 2020/anmälan

Känn Dig välkommen till Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning!

Din insats som ledare och tränare är viktig och betyder mycket för svensk fotboll. Fotbollen myllrar av liv och glädje – tiotusentals barn, ungdomar och vuxna tränar, spelar och kämpar på våra planer och idrottsplatser runt om i landet – varje dag. Spelarna behöver och förtjänar kunniga och ansvarsfulla tränare som kan inspirera alla spelare till ett livslångt fotbollsintresse.

Knappt 10.000 personer är årligen delaktiga i SvFF:s tränarutbildning, allt från nya Tränarutbildning C till UEFA Pro.

Sedan 2007 finns tränarutbildningarna UEFA Bas-, Avancerad- och Pro-nivå. Under 2014 infördes också UEFA Elite Youth A. Dessa benämningar har UEFA fastställt för en gemensam europeisk tränarutbildning.

Fr o m januari 2015 införs även en nationell barn- och ungdomstränarutbildning, Tränarutbildning C och Tränarutbildning B Ungdom. Tränarutbildningens nya struktur beskrivs på bilden nedan. För mer information av respektive utbildning, klicka på utbildningen i rullisten till vänster.

Tränarutbildning - schematisk skiss

Samtliga nationella tränarkurser och UEFA-Basnivån arrangeras av våra 24 distriktsförbund. För närmare information om kursutbud, kostnader, etcetera kontaktar du ditt eget distrikt. Klicka här för att hitta adressuppgifter!

Kurserna UEFA Avancerad- Elite Youth A och Pro-nivå arrangeras av Svenska Fotbollförbundet.

Frågor besvaras av någon av oss på utbildningsavdelningen:
Per Widén, Utbildningschef
Urban Hammar, Gruppledare Tränarutbildning
Stefan Hjelmberg
Frida Wesström